Fag i VSL

Vagtassistent på alarmcentral – Løn og arbejde

Her får du svar på de mest almindelige spørgsmål om arbejde som vagtassistent i en alarmcentral: Løn, overenskomst, job og uddannelse.

Hvad tjener en vagtassistent på en alarmcentral?

Grundlønnen for en nyansat vagtassistent er 29.353,28 kroner om måneden, hvis du arbejder fuld tid.
Ud over grundlønnen er der forskellige tillæg i overenskomsten. Nogle af dem er:
•    Anciennitetstillæg 
•    Arbejde mellem kl. 18-06 
•    Arbejde på lørdage efter kl. 14 
•    Arbejde på søn- og helligdage
•    Branchetillæg 

Vil du vide mere om løn og ansættelsesforhold som vagtassistent, er du meget velkommen til at ringe til os på 36 14 11 11.

Overenskomst for vagtassistenter

Vagt- og Sikkerhedsfunktionærernes Fagforening (VSL) har overenskomst med de fleste danske vagtcentraler. Det betyder, at vi ved alt om, hvad du skal have i løn og tillæg, fordi det er os, der laver aftalerne med arbejdsgiverne.

Udover grundløn og tillæg indeholder overenskomsten regler om opsigelse, pension, fridage, vagtplaner, løn under barsel, uddannelse og meget andet. 

På de fleste arbejdspladser er der tillidsrepræsentanter, som arbejder tæt sammen med VSL for at sikre gode forhold på vagtcentralen. De fleste steder er der også klubber, som i samarbejde med VSL kan lave lokalaftaler, som sikrer ekstra fordele på arbejdspladsen.

Som vagtassistent er du også omfattet af funktionærloven. 

Arbejdstid

Arbejder du på fuld tid, er arbejdstiden 153,50 timer om måneden.

Arbejdstid er et af de områder, hvor flest arbejdsgivere laver fejl. Vi anbefaler derfor, at du i første omgang tager fat i din tillidsrepræsentant, der kan hjælpe med at gennemgå din lønseddel. Du kan også få lavet et løntjek hos os, hvor vi gennemgår din kontrakt og dine lønsedler og ser, om du skulle have penge til gode.

Ønsker du et løntjek, så ring til os på 36 14 11 11.

Fagforening for vagtassistenter i vagtcentraler

De fleste vagtassistenter er medlem af VSL. Er du medlem af en anden fagforeninger, anbefaler vi, at du skifter til VSL. Fagforeningskronerne er nemlig bedst givet ud til den fagforening, som kender alt til din branche. Og arbejdet på vagtcentraler er noget for sig. 

Det er en spændende branche at arbejde i, men også en branche med et højt tempo og med mange udfordringer, som ikke findes i andre brancher.

Du kan melde dig ind her

Hvordan bliver man vagtassistent?

Der er gode jobmuligheder som vagtassistent, fordi der er mangel på dygtige medarbejdere i alarmcentraler.

For at blive vagtassistent, skal du have en ren straffeattest og have bestået Grundlæggende vagt, der tager 6 uger.

Kurset Grundlæggende vagt kan tages på:

Bliv medlem af VSL

VSL er den eneste rigtige fagforening for vagtassistenter på alarmcentraler. Vi er eksperter i din løn, overenskomst og branche